- Raktáron: 1
- Cikkszám: 806-916
Satake Unique Sai japán damaszk Santoku kés 17cm
Ez a sokoldalú kés tökéletes társ a konyhában, legyen szó zöldség aprításról, hús vagy akár hal szeleteléséről. A visszagörbülő él megkönnyíti az aprítást, míg a széles penge segítségül szolgálhat a felvágott hozzávalók összeszedéséhez. A kényelmes, magasított markolatnak köszönhetően az ujjai sosem érnek hozzá a vágódeszkához vagy az ételhez, így magabiztosan tudja használni főzésközben.
A santoku (三德) kés eredete Japánba vezethető vissza, a Showa korszakba (1926-1989). A megnövekedett vöröshús fogyasztás és a nyugati ételek népszerűvé válása miatt a japán konyhakéseknek alkalmazkodniuk kellett a változó környezethez. A santoku közvetlen elődje a bunka kés, ami a gyuto és a nakiri kések fúziójából alakult ki.
A "santoku" név a kés három fő felhasználási területére utal:
Szeletelés: A santoku kés kiválóan alkalmas hús, hal és zöldségek vékonyra szeletelésére. A penge hossza általában 15-18 cm között van, ami ideális méret a legtöbb alapanyaghoz.
Kockázás: A santoku penge egyenes vonalú éle precíz kockázást tesz lehetővé.
Aprítás: A penge formája és súlya megkönnyíti a zöldségek és fűszerek aprítását.
A santoku kést gyakran "három erényű késnek" is nevezik, utalva a három fő funkcióra. A kés népszerűsége a 20. század végén terjedt el világszerte, és ma már a konyhai kések egyik alapvető típusának számít.
Penge anyaga - kovácsolt damaszk rozsdamentes acél VG-10 mag rozsdamentes acélból kovácsolt
Markolat anyaga - pakka fa
Keménység - 60 HRC +/- 1
Teljes hossz - 29,7 cm
Penge hossz - 17,0 cm
Penge szélesség - 4,7 cm
Penge vastagság - 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb. 173 g
Satake Unique Sai japán damaszk Santoku kés 17cm
Ez a sokoldalú kés tökéletes társ a konyhában, legyen szó zöldség aprításról, hús vagy akár hal szeleteléséről. A visszagörbülő él megkönnyíti az aprítást, míg a széles penge segítségül szolgálhat a felvágott hozzávalók összeszedéséhez. A kényelmes, magasított markolatnak köszönhetően az ujjai sosem érnek hozzá a vágódeszkához vagy az ételhez, így magabiztosan tudja használni főzésközben.
A santoku (三德) kés eredete Japánba vezethető vissza, a Showa korszakba (1926-1989). A megnövekedett vöröshús fogyasztás és a nyugati ételek népszerűvé válása miatt a japán konyhakéseknek alkalmazkodniuk kellett a változó környezethez. A santoku közvetlen elődje a bunka kés, ami a gyuto és a nakiri kések fúziójából alakult ki.
A "santoku" név a kés három fő felhasználási területére utal:
Szeletelés: A santoku kés kiválóan alkalmas hús, hal és zöldségek vékonyra szeletelésére. A penge hossza általában 15-18 cm között van, ami ideális méret a legtöbb alapanyaghoz.
Kockázás: A santoku penge egyenes vonalú éle precíz kockázást tesz lehetővé.
Aprítás: A penge formája és súlya megkönnyíti a zöldségek és fűszerek aprítását.
A santoku kést gyakran "három erényű késnek" is nevezik, utalva a három fő funkcióra. A kés népszerűsége a 20. század végén terjedt el világszerte, és ma már a konyhai kések egyik alapvető típusának számít.
Penge anyaga - kovácsolt damaszk rozsdamentes acél VG-10 mag rozsdamentes acélból kovácsolt
Markolat anyaga - pakka fa
Keménység - 60 HRC +/- 1
Teljes hossz - 29,7 cm
Penge hossz - 17,0 cm
Penge szélesség - 4,7 cm
Penge vastagság - 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb. 173 g