- Raktáron: 1
- Cikkszám: 805-544
Satake Daichi Gyuto (Séf) japán damaszk konyhakés 20 cm
A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a "konyha lelke".
A gyuto (牛刀) kés eredete a Meiji-korba (1868-1912) nyúlik vissza, amikor Japán nyitott a nyugati kultúra felé. Ekkoriban a marhahús fogyasztása is elterjedt az országban, és szükség volt egy olyan késre, amely alkalmas ennek a húsnak a feldolgozására. A gyutot a nyugati stílusú séfkés mintájára alakították ki, de a japán késekre jellemző vékonyabb pengével és élesebb heggyel.
A gyuto szó jelentése "marhakés", és ez a kés eredetileg kifejezetten erre a célra készült. Azonban hamarosan kiderült, hogy a gyuto sokoldalú eszköz, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - 69 rétegű kovácsolt damaszk acél (MVS10Cob mag)
Markolat anyaga - pakka fa
Keménység - 61 HRC +/- 1
Teljes hossz - 33,5 cm
Penge hossza - 20 cm
Penge szélessége - 4,5 cm
Penge vastagsága - kb 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb. 170 g
Satake Daichi Gyuto (Séf) japán damaszk konyhakés 20 cm
A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a "konyha lelke".
A gyuto (牛刀) kés eredete a Meiji-korba (1868-1912) nyúlik vissza, amikor Japán nyitott a nyugati kultúra felé. Ekkoriban a marhahús fogyasztása is elterjedt az országban, és szükség volt egy olyan késre, amely alkalmas ennek a húsnak a feldolgozására. A gyutot a nyugati stílusú séfkés mintájára alakították ki, de a japán késekre jellemző vékonyabb pengével és élesebb heggyel.
A gyuto szó jelentése "marhakés", és ez a kés eredetileg kifejezetten erre a célra készült. Azonban hamarosan kiderült, hogy a gyuto sokoldalú eszköz, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - 69 rétegű kovácsolt damaszk acél (MVS10Cob mag)
Markolat anyaga - pakka fa
Keménység - 61 HRC +/- 1
Teljes hossz - 33,5 cm
Penge hossza - 20 cm
Penge szélessége - 4,5 cm
Penge vastagsága - kb 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb. 170 g