- Raktáron: 1
- Cikkszám: 805-551
Satake Daichi japán damaszk szeletelő kés 20 cm
Ez a speciális konyhakés ideális szárnyasok, különféle sültek és sonka szeleteléséhez. A pengéje hosszúkás, keskenyebb és vékonyabb, mint a hagyományos késeké, így pontos és sima vágást tesz lehetővé a teljes felületen. A vastagabb kések gyakran elakadnak és szálakra bontják a húst, ami megnehezíti a tálalást.
A sonkakések eredete homályos, de valószínűleg a késő középkorban, a 14. században alakultak ki. A sonka, mint konzervált hús, fontos élelmiszerforrás volt a korabeli Európában, és a szeleteléséhez speciális késekre volt szükség. A korai sonkakések valószínűleg egyszerű, kézzel kovácsolt kések voltak, széles pengével és hegyes hegyével.
A sonkakések eredetét illetően néhány elmélet létezik. Egyesek úgy vélik, hogy a sonkakések Németországból származnak, ahol a "Schinkenmesser" kifejezést már a 14. században is használták. Mások a francia "couteau à jambon" kifejezésre hivatkoznak, amely a 16. századból származik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sonkakések Angliában alakultak ki, ahol a "ham knife" kifejezést a 17. században használták először.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - 69 rétegű kovácsolt damaszk acél (MVS10Cob mag)
Markolat anyaga - pakka fa
Keménység - 60 HRC +/- 1
Teljes hossz - 33,2 cm
Penge hossz - 20 cm
Penge szélesség - 3 cm
Penge vastagság - kb. 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb. 150 g
Satake Daichi japán damaszk szeletelő kés 20 cm
Ez a speciális konyhakés ideális szárnyasok, különféle sültek és sonka szeleteléséhez. A pengéje hosszúkás, keskenyebb és vékonyabb, mint a hagyományos késeké, így pontos és sima vágást tesz lehetővé a teljes felületen. A vastagabb kések gyakran elakadnak és szálakra bontják a húst, ami megnehezíti a tálalást.
A sonkakések eredete homályos, de valószínűleg a késő középkorban, a 14. században alakultak ki. A sonka, mint konzervált hús, fontos élelmiszerforrás volt a korabeli Európában, és a szeleteléséhez speciális késekre volt szükség. A korai sonkakések valószínűleg egyszerű, kézzel kovácsolt kések voltak, széles pengével és hegyes hegyével.
A sonkakések eredetét illetően néhány elmélet létezik. Egyesek úgy vélik, hogy a sonkakések Németországból származnak, ahol a "Schinkenmesser" kifejezést már a 14. században is használták. Mások a francia "couteau à jambon" kifejezésre hivatkoznak, amely a 16. századból származik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sonkakések Angliában alakultak ki, ahol a "ham knife" kifejezést a 17. században használták először.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - 69 rétegű kovácsolt damaszk acél (MVS10Cob mag)
Markolat anyaga - pakka fa
Keménység - 60 HRC +/- 1
Teljes hossz - 33,2 cm
Penge hossz - 20 cm
Penge szélesség - 3 cm
Penge vastagság - kb. 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb. 150 g