Kívánságlista 0

SATAKE DAICHI JAPÁN DAMASZK SZELETELŐ KÉS 20 CM

38 969 Ft+áfa Bruttó: 49 491 Ft

    Állapot:
    Új
  • Cikkszám:
    805-551
  • Raktáron:
    Rendelésre

Satake Daichi japán damaszk szeletelő kés 20 cm


Ez a speciális konyhakés ideális szárnyasok, különféle sültek és sonka szeleteléséhez. A pengéje hosszúkás, keskenyebb és vékonyabb, mint a hagyományos késeké, így pontos és sima vágást tesz lehetővé a teljes felületen. A vastagabb kések gyakran elakadnak és szálakra bontják a húst, ami megnehezíti a tálalást.


A sonkakések eredete homályos, de valószínűleg a késő középkorban, a 14. században alakultak ki. A sonka, mint konzervált hús, fontos élelmiszerforrás volt a korabeli Európában, és a szeleteléséhez speciális késekre volt szükség. A korai sonkakések valószínűleg egyszerű, kézzel kovácsolt kések voltak, széles pengével és hegyes hegyével.


A sonkakések eredetét illetően néhány elmélet létezik. Egyesek úgy vélik, hogy a sonkakések Németországból származnak, ahol a "Schinkenmesser" kifejezést már a 14. században is használták. Mások a francia "couteau à jambon" kifejezésre hivatkoznak, amely a 16. századból származik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sonkakések Angliában alakultak ki, ahol a "ham knife" kifejezést a 17. században használták először.

Kiegészítő paraméterek

Penge anyaga - 69 rétegű kovácsolt damaszk acél (MVS10Cob mag)

Markolat anyaga - pakka fa

Keménység - 60 HRC +/- 1

Teljes hossz - 33,2 cm

Penge hossz - 20 cm

Penge szélesség - 3 cm

Penge vastagság - kb. 2,1 mm

Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus

Súly - kb. 150 g



Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!