
Japán minőség a konyhában
A Satake Tomoko Santoku japán konyhakés egy valódi mindenes a konyhában, ideális választás zöldségek aprításához, hús vagy hal szeleteléséhez. Jellegzetes visszagörbülő éle könnyebbé teszi a ringató mozdulatokkal történő aprítást, a széles penge pedig praktikus segítség a felvágott hozzávalók gyors összegyűjtéséhez és áthelyezéséhez. A kényelmes, magasított markolat biztosítja, hogy ujjaid ne érjenek hozzá a vágódeszkához, így a használat biztonságos és kényelmes.
A santoku (三徳) kés története a Showa-korszak idejére (1926–1989) vezethető vissza, amikor a japán háztartásokban megjelent a vöröshús és a nyugati konyhatechnika. Elődje a bunka kés, amely a gyuto (hús) és a nakiri (zöldség) kések előnyeit egyesítette.
A „santoku” elnevezés jelentése: három erény, ami három fő felhasználási módjára utal:
-
Szeletelés – Hús, hal, zöldség vékony és egyenletes szeletelése
-
Kockázás – Az egyenes él precíz kockákra vágást tesz lehetővé
-
Aprítás – A penge formája és súlya megkönnyíti a gyors, hatékony aprítást
A santoku kés a 20. század végére a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb konyhakésévé vált. A Satake Tomoko Santoku a japán precizitást, tartósságot és funkcionalitást képviseli – tökéletes társ a mindennapi főzéshez.
Főbb jellemzők:
-
Satake Tomoko Santoku japán kés
-
17 cm pengehossz
-
Sokoldalú: zöldség, hús, hal
-
Ringató mozdulatokat segítő visszagörbülő él
-
Széles penge a hozzávalók egyszerű áthelyezéséhez
-
Magasított markolat a biztonságos használatért
Adatok:
-
Penge hossza: 17 cm
-
Penge anyaga: U420J2
-
Keménység: 56 HRC
-
Markolat anyaga: natúr fa
-
Teljes hossz: 28,5 cm
-
Leélezés: Szimmetrikus
-
Cikkszám: 803-717
-
Tömeg: 95 g/db