- Raktáron: 1
- Cikkszám: 803762
Satake Tomoko japán kenyérvágó kés 20 cm
Ez a masszív, fogazott kés tökéletes választás pékárúkhoz. Különféle kenyérfajták vágására alkalmas, legyen szó friss, ropogós cipóról, puha zsemléről vagy ízletes bagettről. A penge rendkívül éles, így a kenyér nem morzsálódik, a szeletek pedig egyenletesek és szépek lesznek. A hosszú penge kényelmes használatot biztosít még a legnagyobb kenyerek esetén is. A vágás során nem kell aggódnia a morzsálódás miatt, a kés finoman siklik át a kenyéren, megőrizve annak puha belső szerkezetét.
A kenyérvágó kés eredete nem egyértelműen tisztázott, de valószínűleg a kenyér fogyasztásával egyidős. A korai kenyérvágó kések valószínűleg egyszerű, éles pengéjű kések voltak, amelyeket más konyhai feladatokra is használtak. Az első kifejezetten kenyérvágásra tervezett kések a 18. században jelentek meg. Ezek a kések hosszabb pengével és fogazott éllel rendelkeztek, ami megkönnyítette a kenyér szeletelését.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
Markolat anyaga - natúr fa
Keménység - 56 HRC
Teljes hossz - 32,6 cm
Penge hossza - 20 cm
Penge szélessége - 3 cm
Penge vastagsága - kb. 1,1 mm
Vágó él kialakítása - fogazott
Súly - kb 75 g
Satake Tomoko japán kenyérvágó kés 20 cm
Ez a masszív, fogazott kés tökéletes választás pékárúkhoz. Különféle kenyérfajták vágására alkalmas, legyen szó friss, ropogós cipóról, puha zsemléről vagy ízletes bagettről. A penge rendkívül éles, így a kenyér nem morzsálódik, a szeletek pedig egyenletesek és szépek lesznek. A hosszú penge kényelmes használatot biztosít még a legnagyobb kenyerek esetén is. A vágás során nem kell aggódnia a morzsálódás miatt, a kés finoman siklik át a kenyéren, megőrizve annak puha belső szerkezetét.
A kenyérvágó kés eredete nem egyértelműen tisztázott, de valószínűleg a kenyér fogyasztásával egyidős. A korai kenyérvágó kések valószínűleg egyszerű, éles pengéjű kések voltak, amelyeket más konyhai feladatokra is használtak. Az első kifejezetten kenyérvágásra tervezett kések a 18. században jelentek meg. Ezek a kések hosszabb pengével és fogazott éllel rendelkeztek, ami megkönnyítette a kenyér szeletelését.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
Markolat anyaga - natúr fa
Keménység - 56 HRC
Teljes hossz - 32,6 cm
Penge hossza - 20 cm
Penge szélessége - 3 cm
Penge vastagsága - kb. 1,1 mm
Vágó él kialakítása - fogazott
Súly - kb 75 g