
Japán minőség a konyhában
A Satake Tomoko Gyuto egy rendkívül sokoldalú, 18 cm-es japán séfkés, amely a konyha valódi alapdarabja. Ideális választás zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak precíz vágásához. Hegyes kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas különféle filézési és csontozási feladatokra is, például csirkemell csontozására, sertés- és marhahús leválasztására a csontról, vagy kisebb halak filézésére (bár ezekhez speciális filézőkések még praktikusabbak lehetnek).
Az optimális pengehossz segíti a kényelmes, biztonságos használatot, és megkönnyíti a nagyobb vágási felületek kezelését is. A gyuto, vagyis a japán séfkés, minden hobbiszakács és profi séf alapvető eszköze.
A gyuto eredete
A gyuto (牛刀), azaz „marhakés” a Meiji-kor (1868–1912) idején jelent meg, amikor Japán megnyílt a nyugati kultúra felé. A marhahús fogyasztásának elterjedésével egyre nagyobb szükség lett egy univerzális késre, amely hatékonyan használható húsvágáshoz is. A gyuto a nyugati séfkések alapján született, de megőrizte a japán késekre jellemző keskenyebb pengét és az éles, precíz hegykialakítást.
Ma már a gyuto a világ egyik legismertebb japán konyhakése, amely nemcsak hús-, de zöldség- és halkészítéshez is kiváló.
Főbb jellemzők
-
Satake Tomoko Gyuto japán séfkés
-
18 cm pengehossz
-
Sokoldalú használat: zöldség, gyümölcs, hús, hal
-
Alkalmas filézéshez, csontozáshoz
-
Kiváló irányíthatóság, könnyed vágás
-
Japán kézművesség és funkcionalitás ötvözete
Adatok
-
Penge hossza: 18 cm
-
Penge anyaga: U420J2
-
Keménység: 56 HRC
-
Markolat anyaga: natúr fa
-
Teljes hossz: 31 cm
-
Leélezés: egyoldalas
-
Cikkszám: 803-793
-
Tömeg: 100 g/db