
Ázsiai Sokoldalúság Japán Precizitással
A Satake Satoru japán aprító bárd egy nélkülözhetetlen eszköz minden ázsiai stílusú konyhában – legyen szó háztartásról vagy professzionális környezetről. Ez a 18 cm-es kínai stílusú bárd kiváló választás szinte minden konyhai művelethez: friss zöldségek gyors aprítása, csirkemell kockázása, húsok szeletelése vagy akár fokhagyma és gyömbér zúzása.
A bárd vékony, mégis szilárd pengéje lehetővé teszi a precíz és gyors munkát, míg a kényelmes, ergonomikus markolat stabil fogást nyújt a hosszabb előkészítési folyamatok során is. Fontos azonban, hogy a kínai bárd nem alkalmas kemény csontok vagy fagyasztott élelmiszerek aprítására – ehhez célszerű speciális eszközt választani.
A chuka bocho (中華包丁) – azaz a kínai szakácskés – évszázadok óta megbecsült darab a keleti konyhaművészetben. Eredete a Han-dinasztia idejére nyúlik vissza, amikor a fejlett vasművesség lehetővé tette új típusú kések kialakítását. A kés először a kínai parasztság körében vált elterjedtté, majd az egész országban és Japánban is népszerű lett. A japán mesteremberek a 20. század elején saját élezési technikájukkal tökéletesítették, így született meg a Satake Satoru változat – a kínai forma és a japán precizitás tökéletes ötvözete.
A Satake Satoru japán aprító bárd ideális választás mindazok számára, akik egy erős, sokoldalú, mégis precíz eszközt keresnek a mindennapi főzéshez.
Főbb jellemzők:
-
Satake Satoru japán aprító bárd
-
18 cm pengehossz
-
Sokoldalú felhasználás: zöldségaprítás, hús szeletelés, aromás alapanyagok zúzása
-
Vékony, mégis erős penge a precíz vágásokhoz
-
Kényelmes, ergonomikus markolat
-
A kínai bárd és a japán kézművesség ötvözete
-
Az ázsiai konyha alapdarabja
Adatok:
-
Penge hossza: 18 cm
-
Penge szélessége: 9,5 cm
-
Penge vastagsága: 2,1 mm
-
Penge anyaga: AUS-8A rozsdamentes acél
-
Keménység: 58–59 HRC
-
Markolat anyaga: műanyag laminátum
-
Teljes hossz: 30,5 cm
-
Leélezés: szimmetrikus
-
Súly: 260 g
-
Cikkszám: 803-670