- Raktáron: 1
- Cikkszám: 803670
Satake Satoru japán aprító bárd 18cm
A kínai bárd nélkülözhetetlen kelléke az ázsiai konyhának. Szinte bármilyen vágási feladathoz használható, legyen szó zöldségek aprításáról, csirkemell kockázásáról, hús szeletelés, fokhagyma vagy gyömbér zúzásáról. Szilárd, de viszonylag vékony pengéje precíz vágást tesz lehetővé, a markolata kialakításának köszönhetően kényelmes fogást biztosít.
Fontos megjegyezni, hogy a kínai bárd nem alkalmas csontok vagy fagyasztott élelmiszerek aprítására.
A chuka bocho (kínai bárd), más néven kínai vágó kés, egy sokoldalú konyhakés, amelyet Kínában évszázadok óta használnak. A kést jellemzően vékony, szénacél pengéje és jellegzetes, nyolcszögletű nyele jellemzi. A chuka bocho eredete nem egyértelmű, de úgy gondolják, hogy a kés a Han-dinasztia (i. e. 206. – i. sz. 220) idején alakult ki. Ekkoriban Kínában a vasművesség fejlődése új típusú kések kifejlesztéséhez vezetett, köztük a chuka bocho-hoz. A kést először a kínai parasztság körében használták, de végül népszerűvé vált az egész országban. Majd a 20. század elején japán mesteremberek tökéletesítették.
A chuka bocho ma az egyik legnépszerűbb konyhakés Kínában. A kést mind otthoni, mind professzionális konyhákban használják. A chuka bocho sokoldalúsága és tartóssága miatt népszerű, és a kínai konyha elengedhetetlen eszköze.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél
Markolat anyaga - Kemény műanyag laminátum
Keménység - 58-59 HRC
Teljes hossz - 30,5 cm
Penge hossz - 18 cm
Penge szélesség - 9,5 cm
Penge vastagság - kb. 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb 260 g
Satake Satoru japán aprító bárd 18cm
A kínai bárd nélkülözhetetlen kelléke az ázsiai konyhának. Szinte bármilyen vágási feladathoz használható, legyen szó zöldségek aprításáról, csirkemell kockázásáról, hús szeletelés, fokhagyma vagy gyömbér zúzásáról. Szilárd, de viszonylag vékony pengéje precíz vágást tesz lehetővé, a markolata kialakításának köszönhetően kényelmes fogást biztosít.
Fontos megjegyezni, hogy a kínai bárd nem alkalmas csontok vagy fagyasztott élelmiszerek aprítására.
A chuka bocho (kínai bárd), más néven kínai vágó kés, egy sokoldalú konyhakés, amelyet Kínában évszázadok óta használnak. A kést jellemzően vékony, szénacél pengéje és jellegzetes, nyolcszögletű nyele jellemzi. A chuka bocho eredete nem egyértelmű, de úgy gondolják, hogy a kés a Han-dinasztia (i. e. 206. – i. sz. 220) idején alakult ki. Ekkoriban Kínában a vasművesség fejlődése új típusú kések kifejlesztéséhez vezetett, köztük a chuka bocho-hoz. A kést először a kínai parasztság körében használták, de végül népszerűvé vált az egész országban. Majd a 20. század elején japán mesteremberek tökéletesítették.
A chuka bocho ma az egyik legnépszerűbb konyhakés Kínában. A kést mind otthoni, mind professzionális konyhákban használják. A chuka bocho sokoldalúsága és tartóssága miatt népszerű, és a kínai konyha elengedhetetlen eszköze.
Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél
Markolat anyaga - Kemény műanyag laminátum
Keménység - 58-59 HRC
Teljes hossz - 30,5 cm
Penge hossz - 18 cm
Penge szélesség - 9,5 cm
Penge vastagság - kb. 2,1 mm
Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus
Súly - kb 260 g