
- Raktár állapota: 1
- Cikkszám: 801-645
Tökéletes Hal Szeleteléshez
A Satake Megumi Yanagi egy tradicionális japán sashimi kés, melynek hosszú, keskeny és merev pengéje ideális a friss halfilé szinte átlátszó, hajszálvékony szeletekre vágásához. Ezt a 21 cm-es Yanagi kést kifejezetten a mesteri sushi, ínycsiklandó hal carpaccio és más, rendkívül finom alapanyagokat tartalmazó ételek elkészítéséhez tervezték, ahol a precíz szeletelés és a tiszta vágás kulcsfontosságú. Az egyoldalas köszörülés garantálja a tökéletesen sima vágási felületet. A legjobb eredmény érdekében a Yanagi kést egyenletes, húzó mozdulattal, önmagad felé irányítva használd.
A Yanagiba (柳刃包丁), más néven sashimi kés, Japánból származik. A kés története a 14. századig nyúlik vissza, amikor a japánok elkezdték a nyers hal fogyasztását. A sashimi, a vékonyra szeletelt nyers hal fogyasztásának kultúrája a 17. században vált igazán népszerűvé, és ehhez a kifinomult technikához egy speciális kést fejlesztettek ki. A Yanagiba név a "fűzfa levél" (yanagi) és a "penge" (ba) szavak összetételéből ered, találóan utalva a kés hosszú, vékony, fűzfalevélre emlékeztető pengéjére. Az egyoldalas élezés biztosítja a rendkívül tiszta és precíz vágást, megőrizve a hal húsának textúráját.
A Yanagiba kést ma is elsősorban a sashimi elkészítéséhez használják. A kés precíz vágása lehetővé teszi a halfilé vékonyra szeletelését anélkül, hogy roncsolná a hús finom szerkezetét. A Satake Megumi Yanagi kés emellett más konyhai feladatokhoz is használható, például egyes zöldségek és gyümölcsök elegáns szeleteléséhez, ahol a hosszú, éles penge előnyt jelent.
Főbb jellemzők:
Satake Megumi Yanagi japán kés
21 cm pengehossz
Speciálisan sashimi (vékony hal szeletek) készítéséhez
Ideális sushi és hal carpaccio készítéséhez
Hosszú, keskeny és merev penge a precíz vágásért
Egyoldalas köszörülés a tiszta vágási felületért