
Japán minőség a konyhában
A Satake Tomoko Yanagiba egy tradicionális japán konyhakés, melynek jellegzetesen hosszú, keskeny és merev pengéje ideális a friss halfilé szinte átlátszó, hajszálvékony szeletekre vágásához. Ez a 20,5 cm-es Yanagiba kés, más néven sashimi kés, nem csupán a mesteri sashimi készítéséhez elengedhetetlen, hanem kiválóan alkalmas sushi, ínycsiklandó hal carpaccio és más kifinomult ételek elkészítéséhez is, ahol a precíz szeletelés és a tiszta vágás a legfontosabb. Az egyoldalas élezés garantálja a gyönyörű, sima vágási felületet.
A Yanagiba (柳刃包丁), vagy egyszerűen sashimi kés, Japánból származik. A kés története a 14. századig nyúlik vissza, amikor a japánok elkezdték a nyers hal fogyasztását. A sashimi, a vékonyra szeletelt nyers hal fogyasztásának művészete a 17. században vált igazán népszerűvé, és ehhez a kifinomult technikához egy speciális kést fejlesztettek ki. A Yanagiba név a "fűzfa levél" (yanagi) és a "penge" (ba) szavakból ered, találóan utalva a kés hosszú, vékony, fűzfalevélre emlékeztető pengéjére. Az egyoldalas élezés biztosítja a rendkívül tiszta és precíz vágást, megőrizve a hal húsának finom textúráját.
A Yanagiba kést napjainkban is elsősorban a sashimi elkészítéséhez használják. A kés rendkívül precíz vágása lehetővé teszi a halfilé vékonyra szeletelését anélkül, hogy sértené a hús szerkezetét. A Satake Tomoko Yanagiba kés emellett más konyhai feladatokhoz is használható, például egyes zöldségek és gyümölcsök elegáns szeleteléséhez, ahol a hosszú, éles penge előnyt jelent.
Főbb jellemzők:
-
Satake Tomoko Yanagiba japán kés
-
20,5 cm pengehossz
-
Speciálisan sashimi (vékony hal szeletek) készítéséhez
-
Ideális sushi és hal carpaccio készítéséhez
-
Hosszú, keskeny és merev penge a precíz vágásért
-
Egyoldalas élezés a tiszta vágási felületért
Adatok:
-
Penge hossza: 20,5 cm
-
Penge anyaga: U420J2
-
Keménység: 56 HRC
-
Markolat anyaga: natúr fa
-
Teljes hossz: 32 cm
-
Leélezés: Egyoldalas
-
Cikkszám: 803-755
-
Tömeg: 90 g/db