
Japán minőség a konyhában
A Satake Satoru Yanagiba egy tradicionális japán konyhakés, amelyet kifejezetten a friss halak hajszálvékony szeletelésére terveztek. Hosszú, keskeny és merev pengéje lehetővé teszi, hogy szinte átlátszó sashimi szeleteket készíts – tökéletes választás sushihoz, hal carpaccióhoz és más precíz vágást igénylő ételekhez. Az egyoldalas élezés garantálja a sima, tiszta vágási felületet, miközben megőrzi a hal textúráját.
A Yanagiba (柳刃包丁), vagy sashimi kés eredete a 14. századi Japánba nyúlik vissza, amikor a nyers hal fogyasztása egyre népszerűbbé vált. A sashimi, mint ételkultúra, a 17. században vált igazán elterjedtté, és ekkor született meg a speciális forma is, amely a „fűzfa levél” (yanagi) és „penge” (ba) szavakból áll össze. Ez a különleges pengeforma és az egyoldalas élezés lehetővé teszi, hogy a halat a legnagyobb tisztelettel, a szerkezet megsértése nélkül szeleteljük.
A Satake Satoru Yanagiba nemcsak sashimihoz kiváló – elegáns, hosszú pengéje ideális zöldségek és gyümölcsök vékony szeleteléséhez is, amikor a precizitás és a megjelenés egyaránt számít.
Főbb jellemzők
-
Satake Satoru Yanagiba japán kés
-
21 cm pengehossz
-
Speciálisan sashimi (vékony hal szeletek) készítéséhez
-
Ideális sushihoz és hal carpaccióhoz is
-
Hosszú, keskeny és merev penge a precíz vágásért
-
Egyoldalas élezés a tiszta, sima vágási felületért
Adatok
-
Penge hossza: 21 cm
-
Penge szélessége: 5,1 cm
-
Penge vastagsága: 2,9 mm
-
Penge anyaga: AUS-8A
-
Keménység: 58–59 HRC
-
Markolat anyaga: műanyag laminátum
-
Teljes hossz: 34,8 cm
-
Leélezés: egyoldalas
-
Súly: 215 g
-
Cikkszám: 803-700
-
Tömeg: 182 g/db