
Japán Minőség a Konyhában
A Satake Satoru Gyuto egy rendkívül sokoldalú, 21 cm-es japán séfkés, amely a konyha valódi alapdarabja. Kialakítása és pengéje révén ideális választás zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak precíz szeleteléséhez, aprításához.
A hegyes pengefilozófiának köszönhetően alkalmas különféle filézési feladatokra is, mint például a csirkemell csontozása, a sertés- és marhahús csontról való leválasztása, vagy akár kisebb halak kifilézése. Bár ezekre a műveletekre dedikált filézőkések is léteznek, a Gyuto kiválóan megállja a helyét ezekben a feladatokban is.
Az optimális pengehossz lehetővé teszi a penge pontos irányítását és nagyobb vágási felületek kényelmes kezelését is. Ez a kiváló minőségű japán séfkés – a „konyha lelke” – minden hobbi- és profi szakács eszköztárában ott a helye.
A Gyuto kés eredete
A gyuto (牛刀) elnevezés szó szerint „marhakést” jelent, és a Meiji-korszakban (1868–1912) jelent meg Japánban, amikor a nyugati konyhatechnológia egyre népszerűbbé vált. A marhahús fogyasztása ekkor kezdett elterjedni, ami új típusú kés használatát tette szükségessé.
A Gyuto a nyugati séfkések alapján született meg, de japán módra finomítva: vékonyabb pengével és hegyesebb kialakítással. Hamar bebizonyosodott, hogy a Gyuto nemcsak húsfeldolgozáshoz kiváló, hanem minden más konyhai feladatra is alkalmas. Ma az egyik legelterjedtebb japán konyhakés világszerte, a hagyományos japán kézművesség és a modern főzés igényeinek tökéletes ötvözete.
Főbb jellemzők
-
Satake Satoru Gyuto japán séfkés
-
21 cm hosszú penge
-
Ideális zöldség, gyümölcs, hús és hal szeleteléséhez
-
Alkalmas filézéshez és csontozáshoz is
-
Precíz vágást biztosító hegyes kialakítás
-
Kiegyensúlyozott, könnyen irányítható
-
Minden szakács elengedhetetlen eszköze
Termékadatok
-
Penge hossza: 21 cm
-
Penge szélessége: 4,6 cm
-
Penge vastagsága: 2,6 mm
-
Penge anyaga: AUS-8A rozsdamentes acél
-
Keménység: 58–59 HRC
-
Markolat anyaga: Műanyag laminátum
-
Teljes hossz: 34,1 cm
-
Leélezés: Szimmetrikus
-
Súly: 173 g
-
Cikkszám: 802-789