El. mini kombi sütő, 3 GN 1/2. 4 sütési funkció: alacsony hőmérsékletű párolás, párolás, légkeveréses sütés, kombinált üzemmód (légkeverés/párolás) Beépített friss víz/kondenzvíz edény. Nem igényel csatorna csatlakozást. A kényes ételeket, mint például a halat alacsony hőfokon, alacsony páratartalom mellett ajánlott elkészíteni, így az megtartja az ízét és állagát. A fagyasztott ételt alacsony hőmérsékletű gőz mellett melegítse újra, így az nem szárad ki és nem veszíti el a "frissességét". A zöldségeket maximális páratartalom mellett készítse el, így azok nem veszítenek vitamin tartalmukból és ízükből. A ventilátoros légkeringetés miatt légkeveréses módban is használhatjuk a sütőt, mindhárom tepsi szinten ugyanolyan eredményt érünk el. A gőz és a légkeveréses fűtési mód együttese nedves hőt termel, amely csökkenti az étel súlyveszteségét. Szerszámok nélkül kivehető tálcatartók, 3GN 1/2. Az alábbi GN 1/2 méretű eszközökkel szállítva: 1 db aluminium sütőlap, 1 db rozsdamentes acél perforált edény, 2 db rozsdamentes acél lapos edény, 1 db rozsdamentes acél rács. Rozsdamentes acél sütőtér, lekerekített sarkokkal. Tápfeszültség: 220-240 V/1 ph/50 Hz Összes Watt: 2.15 kW Minimális amper felvétel: 9.5A Technikai információ: Külső méretek, szélesség: 352 mm Külső méretek, magasság: 466 mm Külső méretek, mélység: 548 mm Csatlakozó típusa 1 fázis: Schuko; 3 fázis: CEE Nettó súly: 22 kg Az alábbi ételtípusok elkészítése - Főzési mód és idő Sertés sült (1 kg): Kombi mód - 60 - 65 perc Marhahús szelet tésztában (1.2 kg): Légkeverés - 30 - 40 perc Lazac steak fóliában sütve (1.2 kg): Max. gőz - 15 - 20 perc Karfiol és burgonya sütőben (2.5 kg): Kombi - 25 - 30 perc Hal krémes szószban (1.5 kg): Alacsony gőz - 25 - 35 perc Gyümölcsös muffin (24 db): Légkeverés - 15 perc Főzési funkciók Max gőz A gőz hőmérséklete 98C° feletti. Ez a gyors főzési mód a legtöbb vízben főzendő étel elkészítéséhez alkalmas. Az ételek megőrzik a vitamintartalmukat, az alakjukat és színüket. Alkalmas zöldségekhez és burgonyához is. Az étel elkészíthető perforált vagy sima edényben is. Alacsony gőz A gőz hőmérséklete kb. 85°C. Az alacsony gőz a magas páratartalom és a precíz hőmérséklet szabályzás kombinációja. Ez a főzési mód megőrzi az ételek vitamintartalmát, ásványi anyagait, formáját és színét. Az alacsony gőz lassú, egyenletes sütést jelent. Az étel súlyvesztesége minimális. Ez a főzési mód ideális halak, pástétomok elkészítéséhez, húsételek és vákuumcsomagolt ételek felmelegítéséhez. Kombi mód A forró levegő és a gőz kombinációja. A magasabb páratartalom finom melegítést és szaftosabb pirítási felületet eredményez. A forró levegő intenzitása és a gőz gyorsabban lezárja az ételek külső felületét, bezárva a nedvességet, s kevesebb súlyveszteséget eredményezve. Légkeverés Ez a mód alkalmas hal- és húsfilék, szeletek, pástétomok, burgonyák, csőben sültek, torták és kekszek elkészítéséhez. Hűtési funkció Ezt a funkciót akkor ajánlott használni, amikor az egyik főzési folyamatról (légkeveréses vagy kombi) egy másikra szeretne váltani, aminek sokkal alacsonyabb a hőmérséklete (alacsony és max. pára). Ha kiválasztja ezt a funkciót, akkor csak a ventilátor fog működni, a fűtőelemek nem. Ez lehetővé teszi, hogy a sütőtér gyorsan lehűljön és alkalmas legyen a hőmérsékletre érzékeny ételek számára (pl. zöldségek vagy hal). Bizonyosodjon meg arról, hogy a párakieresztés teljesen nyitva legyen. Amennyiben fel szeretné gyorsítani ezt a hűtési folyamatot, hagyja nyitva az ajtót, mialatt ez a funkció aktív.