Az indukciós főzőlapok aranykora

Az indukciós főzőlapokat agyba-főbe szokták dicsérni, de valóban tényleg olyan jók, és hatékonyak a „nagyüzemi” főzés során, mint ahogyan azt híresztelik róla? Valóban időt, pénzt és energiát lehet vele megtakarítani? Alaposan végére jártunk a dolgoknak.

 

1. Takaríts meg vele energiát

Energiatakarékos technológia, mellyel nagyon sokat lehet spórolni. Az elektromos energia felhasználásában verhetetlen.

De mi is történik a gyakorlatban?

Maga az indukciós technológia a mágnesesség fizikai tulajdonságait használja fel, azaz a hőt a főzőedény anyagában fejleszti ki. Mivel a fűtőlap felmelegítésére semmi szükség, csökken az edény és a főzőlap közötti hőmérséklet differencia.

Az eredmény pedig: gyors felmelegedés.

Érdekesség: ugyan néhányan hátránynak tartják, hogy csak 3-5 milliméteres vastag falú, egyenes aljú mágnesezhető edényeket célszerű rajta használni ( ezekkel érhető el az optimális energiafogyasztás), de valójában ez egyben az előnye is. Az alumínium, réz, és egyéb anyagú edényeket azonban felejtse el.

Az indukciós főzőlap esetében az is nagyon szuper, hogy az ételek leragadás nélkül főzhetőek, nem kell minden pillanatban attól tartani, hogy leégnek.

Extra előnyök: nem folyik bele az étel, és könnyű szabályozni.

Sok személyre főző vendéglátási egységeknél, kifőzdéknél nagyon szuper, ha indukciós főzőlapot használnak a szakácsok.

 

2. Elbűvölően futurisztikus külseje van

Öröm vele dolgozni. Gyönyörű, sima felülete van, szépek a kapcsológombjai, és az indukciós főzőlapok felülete is elbűvölő. Még a minimál és klasszikus dizájnú konyhába is illik.

Gyakori kifogás, hogy magas az ára. Ez igaz, de ezt szerencsére hamar behozza az energiamegtakarítás útján.

 

3. Indukciós főzőlap, a biztonságos

Még egy ügyetlenebb pillanatában sem égeti meg vele a kezét a szakács, ha hozzáér, hiszen a melegítés végeztével a főzőlap már nem forró. Nincs többé égési sérülés, és emiatt dolgozni nem tudó, nélkülözhetetlen mesterszakács!

Kifut az étel? Rá se rántson, az indukciós főzőlap biztonsági kapcsolóval van ellátva, és ilyen helyzetekben kikapcsol az automatika, és a baleset nyomait is könnyű eltüntetni. A vendégek pedig nem kapnak mondjuk odakozmált tejbegrízt.

 

4. Az indukciós főzőlap jól szabályozható

A szakácsok és a cukrászok imádják, mivel a mágneses tekercs ereje egy könnyed mozdulattal szabályozható. Olyan ételek készítésénél kiváltképp kedvenc, amikor a gyors hőváltás elengedhetetlen.

 Tekintse meg választékunkat,próbálja ki Ön is az indukciós főzőlapot!