Süss igazi nápolyi pizzát otthon! – R.G.V. Vulcano elektromos pizzasütő teszt

A pizza mindenki kedvence, de valljuk be, nem mindegy, hogy egy átlagos sütőben készített változatot eszünk, vagy egy igazi, ropogós szélű, belül puha nápolyi pizzát. Ha eddig azt hitted, hogy az utóbbihoz egy fatüzelésű kemence és olasz nagymama szükséges, akkor van egy jó hírünk: az R.G.V. Vulcano elektromos pizzasütővel otthon is elérheted az autentikus ízeket!

Miért különleges a nápolyi pizza?

A nápolyi pizza nemcsak egy étel, hanem egy hagyomány, amelyet az UNESCO is a világörökség részévé nyilvánított. A titka? Egyszerű, de tökéletes alapanyagok: finomliszt, víz, só, élesztő és egy kis türelem. A tészta legalább 24 órán át kel, majd egy forró sütőben 450 °C-on alig 60-90 másodperc alatt sül készre. A végeredmény? Légiesen könnyű, puha belső, enyhén roppanós széllel – az a fajta pizza, amit nem lehet abbahagyni.

Hogyan készítsd el otthon?

Ha nem rendelkezel egy fatüzelésű kemencével a kert végében (márpedig kevesen vagyunk így), akkor az R.G.V. Vulcano 450°C elektromos pizzasütő lehet a megoldás. Ez a kis erőmű pontosan olyan hőmérsékletet biztosít, mint egy hagyományos pizzakemence, így a tésztád ugyanúgy felhólyagosodik és tökéletesen megsül, mint egy olasz pizzériában.


Miért jó választás az R.G.V. Vulcano?

1. Brutális hőmérséklet

A legtöbb háztartási sütő 250 °C körül megáll, ami édes kevés egy nápolyi pizzához. Az R.G.V. Vulcano ezzel szemben 450 °C-ra is felmelegszik, így a pizza pontosan úgy készül el, ahogy kell.

2. Gyors és hatékony

A készülék villámgyorsan bemelegszik, így nem kell órákat várnod egy tökéletes pizzára. Amíg megrendelnéd a házhoz szállítást, addig otthon már el is készítetted!

3. Kiváló anyaghasználat

A pizzasütő samott kőlapot használ, amely tökéletesen elosztja a hőt, így az alja is tökéletesen ropogós lesz. Ez nem az a szottyadt, alul nyers pizza, amit egy hagyományos sütőben kapsz.

4. Nem csak pizzához

Ha már megvan a sütőd, ne állj meg a pizzánál! Ebben a gépben tökéletes focaccia, kenyér, sőt, akár sült zöldségek és húsok is készülhetnek. Nem csoda, hogy a profik is előszeretettel használják.

Egy kis történelem – a pizza és a királyné

A nápolyi pizza története a 18. századra nyúlik vissza, de igazán híressé Margherita királyné látogatása tette Nápolyban, amikor egy helyi pizzamester az olasz zászló színeiben (paradicsom, mozzarella, bazsalikom) készített pizzát a tiszteletére. Innen kapta a nevét a Pizza Margherita, amely azóta is az egyik legismertebb pizzafajta a világon.


Az autentikus nápolyi pizza receptje

Ha már megvan a tökéletes sütő, ideje elkészíteni az igazi nápolyi pizzát!

Hozzávalók (2 db pizzához)

  • 500 g „00”-ás liszt
  • 325 ml langyos víz
  • 3 g friss élesztő (vagy 1 g szárazélesztő)
  • 10 g só
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj (opcionális)

Elkészítés

  1. Oldd fel az élesztőt a langyos vízben.
  2. Keverd össze a liszt felével, majd fokozatosan add hozzá a maradék lisztet és a sót.
  3. Gyúrd kb. 10-15 percig, amíg rugalmas tésztát nem kapsz.
  4. Hagyd kelni 24-48 órán át szobahőmérsékleten.
  5. Nyújtsd ki kézzel kb. 30 cm átmérőjűre (ne használj nyújtófát, mert az összetöri a légbuborékokat!).
  6. Kend meg paradicsomszósszal, szórd meg mozzarellával és helyezd a forró R.G.V. Vulcano 450°C pizzasütőbe.
  7. Süsd 60-90 másodpercig, amíg a szélek megemelkednek és enyhén megégnek.
  8. Szórj rá friss bazsalikomot és locsold meg egy kis olívaolajjal.

Hol szerezheted be a sütőt?

Ha te is szeretnél otthon igazi nápolyi pizzát sütni, akkor az R.G.V. Vulcano elektromos pizzasütőt megtalálod az ADU Kft. kínálatában.

 Tekintsd meg itt


Összegzés

Ha mindig is szerettél volna egy igazi olasz pizzát otthon, de nem akartál kompromisszumokat kötni, akkor az R.G.V. Vulcano elektromos pizzasütő a tökéletes választás. Gyors, hatékony, és pontosan azt nyújtja, amit egy kemencés pizzától elvársz. Csak egy jó tésztarecept kell, és indulhat a sütögetés!

Te próbáltál már otthon nápolyi pizzát készíteni? Oszd meg velünk a tapasztalataidat!


Elérhetőségeinkért kattints ide!