5 gyakori hiba, amit elkövetnek cukrászdanyitáskor – te ne ess beléjük!

Cukrászdát nyitni izgalmas vállalkozás – de mint minden üzlet, ez is tele van buktatókkal.
A legtöbben nem a sütésen csúsznak el, hanem azokon az apró, de annál fontosabb döntéseken, amiket még a nyitás előtt vagy az első hetekben kell meghozni.
Összegyűjtöttük azt az 5 hibát, amit sok kezdő cukrászda elkövet – hogy te már biztosan ne járj így.

1. „Majd veszünk valami hűtőt használtan” – és jön a meglepetés

Egy szimpla háztartási hűtő nem fogja bírni a cukrászda tempóját. Gyenge a hűtése, hamar tönkremegy, és a sütemények is sínylik meg.
Az ipari hűtő nem luxus – alap. Ha egy szép torta szétfolyik nyitás előtt, annak ára nemcsak forintban, hanem vendégbizalomban is megfizetődik.


2. „Majd a barátom megcsinálja a látványtervet”

Egy cukrászda nemcsak szép kell legyen, hanem jól működő rendszer. Hogy hol a sütő, a mosogató, a tálaló – az nem mindegy.
A rosszul tervezett tér = extra lépések, káosz, fáradtság, időveszteség.

Tipp: Kérj 3D látványtervet – pont ilyet kínálunk az Adu Kft.-nél. Nem kerül vagyonba, de sokat spórolhatsz vele.

3. „Nem baj, ha nincs leltár, csak legyen sokféle süti”

Sokan esnek abba a hibába, hogy mindent egyszerre kínálnának: krémes, paleo, mentes, francia, házias, poharas, mousse, linzer… és a végén mindenből marad.
A süti frissen finom. Ha nem fogy, megy a kukába – vele a pénz is.

Kezdj kevés, biztosan jó minőségű termékkel. A vendég inkább visszajön, ha elfogyott valami, minthogy otthagyja a kínálatot, mert túl sok a „nem tudom mit válasszak” érzés.


4. „Majd a Facebook eladja”

A marketing fontos, de önmagában kevés. A valóságban az első 3 hónapban a környékbeli forgalom hozza a bevételt.
Ha nem tudják, hogy ott nyílt egy új hely, akkor nem is fognak bejönni.

Tipp: Gondolkodj helyi szórólapban, egyedi kirakatban, megállító táblában, és a belső tér látványosságában. A közeli iskolák, boltok, kozmetikák ügyfelei lesznek az első vendégeid.

5. „Majd megoldjuk takarítással, nincs szükség rozsdamentes felületekre”

De. Van. A porcukor ragad. A tejszín kenődik. A csoki fröcsög.
A sima bútorlap 2 hónap után hullámos, a kilincs ragacsos, a pult alatti sarok pedig gyorsan horrorfilmmé válik.

Az ipari konyhai bútor nem a NAV miatt kell, hanem miattad. Gyorsabb, egyszerűbb, higiénikusabb – és nem utolsósorban: profibb látványt ad.


Mit ajánlunk egy kezdő cukrászdába?

Ha csak egy dolgot vennél meg az elején, legyen az egy professzionális süteményes hűtőpult – ami nemcsak hűt, hanem elad is.

Ajánlatunk:

 Igloo Jamajka 1.3 W süteményes hűtőpult

  • Ventilációs hűtés: +4 / +8 °C – állandó, egyenletes hőmérséklet

  • Ívelt, edzett üveg front a kiváló láthatóságért

  • Belső LED világítás a sütemények kiemelésére

  • Rozsdamentes acél belső, könnyen tisztítható

  • 1,33 m széles – tökéletes kis- és közepes cukrászdákba

  • Masszív, megbízható lengyel gyártmány

Ez a pult igazi vevőcsalogató, ami méltón mutatja be a süteményeidet – és segít abban, hogy az első vendégből visszatérő vendég legyen.


Téged mi tart vissza a nyitástól?

Volt már cukrászdás álmod? Vagy épp most tervezel saját üzletet?
Írd meg kommentben vagy keress minket – segítünk abban, hogy ne csak álmodj róla, hanem jól is csináld!

 Lépj kapcsolatba velünk itt!