Kívánságlista 0

SATAKE SATORU NAKIRI JAPÁN KONYHAKÉS 16 CM

12 984 Ft+áfa Bruttó: 16 490 Ft

    Állapot:
    Új
  • Cikkszám:
    803949
  • Raktáron:
    1

Satake Satoru Nakiri japán konyhakés 16 cm

Japán kés zöldségek, gyümölcsök, és fűszernövények precíz vágásához. Ez a kés tökéletes választás, ha vékony szeleteket szeretnél készíteni zöldségekből, gyümölcsökből. Segítségével precízen apróra lehet vágni a hozzávalókat, és már mehet is a salátába vagy a serpenyőbe. Különböző vágási technikákat könnyen lehet vele kivitelezni, mint a julienne vagy a chiffonade.
A vékony, téglalap alakú pengeforma ideális az egyenletes vágáshoz, az egyenes vágóél, pedig lehetővé teszi a függőleges vonalban történő vágást, ami sokféle technikához szükséges.
Használat könnyű és kényelmes, megkönnyíti a hosszabb ideig tartó munkát is.

A nakiri (菜切) kés történelme megközelítőleg a 17. századi Edo-korig nyúlik vissza. Jellegzetessége az egyenes pengéje, ami tökéletessé teszi a precíz vágásokhoz mindenféle zöldségen. A "nakiri" szó japánul szó szerint "zöldségvágót" jelent, és a kés kialakítása is tükrözi ezt a célt. A penge általában vékonyabb, mint más japán késeké, így finom szeletelést tesz lehetővé a zöldségek összenyomása vagy zúzódása nélkül. Az egyenes él lehetővé teszi a tolóvágást is, ami egy gyakori technika a japán konyhában, ahol a kést egyenesen lefelé nyomva végeznek tiszta vágásokat. A nakiri kés pontos eredete ismeretlen, de feltételezhetően más japán zöldségkésekből fejlődött ki, mint az usuba és a deba. A nakiri kések népszerűsége az Edo-korszakban nőtt, amikor a növényi alapú étrendek iránti igény megnövelte a specializált zöldségkések iránti keresletet.

Kiegészítő paraméterek

Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél

Markolat anyaga - Kemény műanyag laminátum

Keménység - 58-59 HRC

Teljes hossz - 29,7 cm

Penge hossz - 16 cm

Penge szélesség - 4,8 cm

Penge vastagság - kb. 1,7 mm

Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus

Súly - kb 175 g



Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!