
- Raktár állapota: 1
- Cikkszám: 803-212
Sokoldalú Japán Séfkés - Alkalmas filézéshez és csontozáshoz
A Satake Sword Smith szakácskés egy rendkívül sokoldalú 18 cm-es japán konyhakés, amely a konyha igazi mestere. Ideális zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak precíz vágásához. Hegyes kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas különféle filézési feladatokra is, mint például csirkemell csontozása, sertés- és marhahús csontról való leválasztása, valamint kisebb halak filézése (bár speciális filézőkéssel a munka még könnyebb). Az optimális pengehossz könnyű irányíthatóságot és nagyobb vágási felületek kezelését is biztosítja. A kiváló minőségű szakácskés, más néven gyuto, minden hobbi- és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, a konyha igazi lelke.
A gyuto (牛刀) kés a Meiji-korban (1868-1912) jelent meg, amikor Japán megnyílt a nyugati kultúra felé. Ekkoriban a marhahús fogyasztása is elterjedt, ami egy speciális, ennek a húsnak a feldolgozására alkalmas kés iránti igényt teremtett. A gyuto a nyugati stílusú séfkés mintájára készült, de a japán kések jellegzetességeivel, mint a vékonyabb penge és az élesebb hegy.
A gyuto szó jelentése "marhakés", és eredetileg valóban erre a célra szánták. Azonban hamarosan kiderült, hogy a gyuto egy rendkívül sokoldalú eszköz, amely más konyhai feladatokhoz is tökéletesen megfelel. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés világszerte. A Satake Sword Smith szakácskés a tradicionális japán kézművesség és a modern konyhai igények tökéletes harmóniája.
Főbb jellemzők:
Satake Sword Smith szakácskés
18 cm pengehossz
Sokoldalú felhasználás: zöldség, gyümölcs, hús, hal vágásához
Alkalmas filézéshez és csontozáshoz
Optimális pengehossz a könnyű irányításért
Nélkülözhetetlen eszköz minden szakács számára
Penge: AUS-8A rozsdamentes acél
Markolat: polipropilén
Keménység: 56-58 HRC
Teljes hossz: 30,3 cm
Pengehossz: 18 cm
Pengeszélesség: 3,8 cm
Penge vastagsága: 1,7 mm
Élezési módszer: kétoldalas szimmetrikus csiszolás
Súly: kb. 103 g