Kívánságlista 0

SATAKE TOMOKO NAKIRI JAPÁN KONYHAKÉS 16 CM

8 575 Ft+áfa Bruttó: 10 890 Ft

    Állapot:
    Új
  • Cikkszám:
    803731
  • Raktáron:
    1

Satake Tomoko Nakiri japán konyhakés 16 cm

Japán kés zöldségek, gyümölcsök, és fűszernövények precíz vágásához. Ez a kés tökéletes választás, ha vékony szeleteket szeretnél készíteni zöldségekből, gyümölcsökből. Segítségével precízen apróra lehet vágni a hozzávalókat, és már mehet is a salátába vagy a serpenyőbe. Különböző vágási technikákat könnyen lehet vele kivitelezni, mint a julienne vagy a chiffonade.
A vékony, téglalap alakú pengeforma ideális az egyenletes vágáshoz, az egyenes vágóél, pedig lehetővé teszi a függőleges vonalban történő vágást, ami sokféle technikához szükséges.
Használat könnyű és kényelmes, megkönnyíti a hosszabb ideig tartó munkát is.

A nakiri (菜切) kés történelme megközelítőleg a 17. századi Edo-korig nyúlik vissza. Jellegzetessége az egyenes pengéje, ami tökéletessé teszi a precíz vágásokhoz mindenféle zöldségen. A "nakiri" szó japánul szó szerint "zöldségvágót" jelent, és a kés kialakítása is tükrözi ezt a célt. A penge általában vékonyabb, mint más japán késeké, így finom szeletelést tesz lehetővé a zöldségek összenyomása vagy zúzódása nélkül. Az egyenes él lehetővé teszi a tolóvágást is, ami egy gyakori technika a japán konyhában, ahol a kést egyenesen lefelé nyomva végeznek tiszta vágásokat. A nakiri kés pontos eredete ismeretlen, de feltételezhetően más japán zöldségkésekből fejlődött ki, mint az usuba és a deba. A nakiri kések népszerűsége az Edo-korszakban nőtt, amikor a növényi alapú étrendek iránti igény megnövelte a specializált zöldségkések iránti keresletet.

Kiegészítő paraméterek

Penge anyaga - U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél

Markolat anyaga - natúr fa

Keménység - 56 HRC

Teljes hossz - 28,5 cm

Penge hossza - 16 cm

Penge szélessége - 5 cm

Penge vastagsága - kb. 1,5 mm

Vágó él kialakítása - egyoldalas

Súly - kb 97 g



Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!